ONSDAGSLYX

 
Har inte haft lektioner nu på två dagar, och det känns riktigt konstigt att ha varit i Vasa för det och inte brummat hem till Närpes. Har iallafall spenderat dagarna två med att läsa på farmakologi-tent tills fredag, och igår var jag på en mysig höstpromenad för att få lite frisk luft. Avslutade kvällen med Svenska Hollywoodfruar och varm choklad. Den ultimata avslutningen på dagen. 
 
Idag igen har jag förutom tentläsningen cyklat in till centrum för att köpa hårspray åt mami och samtidigt handla lite åt mig själv också. Fantastiskt väder att cykla i. Köpte lite ingredienser till dagens middag som jag fixade ihop tills Jimmy kom på besök. Det blev bakad potatis med kycklingröra och bacon. Jättegott! Nu är det bara mys som gäller resten av kvällen. Imorgon är det skola som gäller igen!
 
Recept på dessa godsaker till fyra portioner:
Kycklingröran:
1 grillad kyckling
1 burk creme fraische (2,5dl)
1 rödlök
1 msk chilisås (jag använde tacosås)
1 riven vitlöksklyfta
Grovmalen svartpeppar
Flingsalt
 
Övrigt:
Potatis
1 paket bacon
 
Skär kycklingen i bitar och blanda ihop resten av ingredienserna. Tvätta potatisarna, sätt på lite olivolja och flingsalt och ha dem i folie i ugnen på 225 grader. Jag hade i dem 1½ timme, men kolla och känn när de är färdiga. Medan potatisen är i ugnen kan du steka bacon i ugn eller panna. Då potatisen är klar skär du ett stort kryss, sätter i röran och strör på hackad bacon. Voilà! 
 

VILLAMYS

 
I helgen myste Jimmy och jag en kväll på villan, och oj så härligt det var. Det är ju faktiskt nästan snäppet bättre att ha en villa på hösten än på sommaren, för med alla tända ljus, en brasa och fint sällskap så var det ju bara för bra. Det är sånt här som gör hösten värd att ha. Och alla fina färger i naturen förstås. 
 
Jag ska nog ha några till sådana kvällar på villan innan vi städar bort för vintern.
 
 

EN VECKA SEN PÅ PRICKEN

Så var det Wasa By Night. Taggade till lite med bruttorna innan vi for ut hos Mariah, och sen började vi kvällen klockan två med goda hamburgare på Pancho Villa. 
 
 
Första shoten tog vi på Wazaca - en salmix blev det där.
 
Andra shoten tog vi på Ollis - där skålade vi med hotshots. 

Fina tjejer! <3
 
Därefter bar det iväg till D.O.M. Munkhaus på en drink, eller för Maddes del ett mjölkglas, hehe.
 
Efter att ha suttit en stund traskade vi vidare till Fondis för en WBN-shot som smakade helt vedervärdigt. Äckligaste jag någonsin druckit. Men grön och fin var den ju!
 
Vårt nästa stopp blev Lobby Bar där vi smakade på Mustikka-shots. Riktigt gott!
 
Och så upp en våning för att avnjuta Amarillos Strawberry Margarita. Mums!
 
Vår åttonde och sista stämpel fick vi på Little Pub för en Pätkis-shot och därefter tog vi ut våra t-shirts innan vi begav oss iväg i ruskvädret till Mariah för att tagga till lite innan vi fortsatte kvällen.
 
Där skojade vi på och tog lite bilder i våra fina superhero-skjortor, och sen gick vi iväg på förfest hos Sara. 
 
Kvällen slutade efter mycket köande på Ollis där jag dansade med vänner av alla de slag. Tack alla för en toppendag och -kväll, och för att mitt allra första WBN blev riktigt lyckat!