LONDON DAG 2

 
 
På måndagen vandrade vi iväg redan vid halv nio från hotellet längs med övre kanten av Hyde Park med Oxford Street (4) i sikte, och första målet var Primark. Där spenderade vi tre timmar och ja, Primark var minst sagt en upplevelse i sig själv. Himla stor butik, himla mycket folk och himla billigt. 
 
 
Efter Primark var det dags för lunch innan vi fortsatte längs med Oxford Street hela dagen, tittade i butiker, förundrades över folkmängden samt mängden dubbeldäckare som ständigt susade förbi, beundrade alla fina byggnader och fikade. Några kassar med kläder rikare blev vi också och några euro fattigare.
 
♥ ♥
 
 
Då benen började bli trötta mötte vi upp fina Jojjo som jag inte sett på väldigt länge. Hon följde med oss ut den kvällen. Jag hade sökt upp en bra restaurang i förväg så vi hoppade på bussen och for ett varv via hotellet med grejerna innan vi fortsatte med buss in mot Kensington för att gå till restaurangen Sticky Fingers (5), som ägs av basisten i Rolling Stones. Och den restaurangen rekommenderar jag verkligen åt alla.
 
Där fanns de absolut godaste grillribsen jag någonsin ätit, och särskilt bra är det på måndagar då det är Monday Madness och upp till 50% på det mesta. Absolut värt bussresan ut till Kensington. Fullproppat var det också så jag tror definitivt det är en restaurang väl värt ett besök. MUMS!
 
 

LONDON DAG 1

 
Den 22:a mars, på min tjugoårsdag, hoppade vi alla in i två bilar och startade resan som skulle pågå ända till den 26:e, alltså fyra dagar. Vi for från Vasa med en mellanlandning i Helsingfors och några timmars väntan på flygplatsen där. Den tiden spenderade vi till stor del på O'Learys där vi åt en god lunch. 
 
 
Efter en rätt kort flygresa (ca 3h) anlände vi till Gatwick flygplats. England såg i princip ut som Österbotten ovanifrån, med den enda skillnaden att där fanns väldigt många får, haha. På flygplatsen köpte vi tågbiljetter och hoppade på Gatwick Express som tog en halvtimme in till själva centrum. På vägen dit förundrades vi över hur annorlunda det var i England jämfört med hemma, då man utanför fönstret mest såg kilometers långa rader med parhus/radhus/egnahemshus som såg nästan exakt likadana ut. Och gamla och slitna var husen också, vilket vi senare fick höra var eftertraktat i England.
 
 
 
Efter att vi anlänt med tåget till London Victoria (1) hoppade vi på vår alldeles första dubbeldäckare och begav oss mot hotellet (2), vilket vi hittade relativt lätt trots att det inte ens fanns en skylt med hotellets namn på utanför. Hotellet var enligt vad jag har förstått ett typiskt engelsk hotell med knarrande golv, små rum och lite slitet, samt mycket oljud! Men läget var riktigt perfekt nästan med utsikt över vackra Hyde Park.
 
Efter att vi packat upp begav vi oss iväg mot Paddington (3) där vi hittade en mysig italiensk restaurang att avrunda kvällen på. Den vanliga födelsedagstårtan byttes i år ut mot en gudomlig lavakaka till efterrätt. Choklad alltså. ♥
 
 
Här ger jag er en liten karta över centrala London med nummer utprickade var vi har varit. Jag tycker själv det är rätt rörigt att prata om massa olika delar av London om man inte får en överblick av var de ligger.