LONDON DAG 1

 
Den 22:a mars, på min tjugoårsdag, hoppade vi alla in i två bilar och startade resan som skulle pågå ända till den 26:e, alltså fyra dagar. Vi for från Vasa med en mellanlandning i Helsingfors och några timmars väntan på flygplatsen där. Den tiden spenderade vi till stor del på O'Learys där vi åt en god lunch. 
 
 
Efter en rätt kort flygresa (ca 3h) anlände vi till Gatwick flygplats. England såg i princip ut som Österbotten ovanifrån, med den enda skillnaden att där fanns väldigt många får, haha. På flygplatsen köpte vi tågbiljetter och hoppade på Gatwick Express som tog en halvtimme in till själva centrum. På vägen dit förundrades vi över hur annorlunda det var i England jämfört med hemma, då man utanför fönstret mest såg kilometers långa rader med parhus/radhus/egnahemshus som såg nästan exakt likadana ut. Och gamla och slitna var husen också, vilket vi senare fick höra var eftertraktat i England.
 
 
 
Efter att vi anlänt med tåget till London Victoria (1) hoppade vi på vår alldeles första dubbeldäckare och begav oss mot hotellet (2), vilket vi hittade relativt lätt trots att det inte ens fanns en skylt med hotellets namn på utanför. Hotellet var enligt vad jag har förstått ett typiskt engelsk hotell med knarrande golv, små rum och lite slitet, samt mycket oljud! Men läget var riktigt perfekt nästan med utsikt över vackra Hyde Park.
 
Efter att vi packat upp begav vi oss iväg mot Paddington (3) där vi hittade en mysig italiensk restaurang att avrunda kvällen på. Den vanliga födelsedagstårtan byttes i år ut mot en gudomlig lavakaka till efterrätt. Choklad alltså. ♥
 
 
Här ger jag er en liten karta över centrala London med nummer utprickade var vi har varit. Jag tycker själv det är rätt rörigt att prata om massa olika delar av London om man inte får en överblick av var de ligger.
 
 
1 purposes.blogg.se:

skriven

Såg gott och låter som en bra resa, även om den var lång ^^ Just gällande din beskrivning, så tkr jag också att Sverige är så. Asså västerländsk arkitektur när det kommer till hus, är ganska homogena :)

Kommentera här: